donderdag 12 juli 2012

Motten..............

Al die heerlijke zuiver wollen producten zijn erg aantrekkelijk voor motvlinders. Deze vliegen vanaf de maand april uit en duiken met een sierlijke vlucht tussen je mooie wollen spulletjes. Vooral als die lekker lang stil op hetzelfde plekje liggen. De motvlinders leggen daar hun eitjes. In de maanden die daarop volgen doen de rupsjes, die uit de eitjes komen, zich lekker te goed aan al dat heerlijks van zuiver wol.
Zij eten gaatjes en gangetjes in je kostbare spulletjes die je met zoveel liefde en geduld hebt gemaakt. DAT WILLEN WE ECHT NIET! Wat moet en kun je doen om dit te voorkomen? Als we niet aan de anti-motmiddelen willen, is het andwoord: luchten, keren, bewegen en (vries) kou. Dus kleding af en toe aan een hangertje aan de waslijn, of je mooie wollen werkjes en je kerstgroep één keer per jaar in de vriezer doen. Verder kun je ook lavendel, zeep of cederhout tussen je wollen spulletjes doen, daar houden ze ook echt niet van. Inpakken in krantenpapier schijnt ook te helpen. Het belangrijkste is echter dragen en gebruiken. En daar maak je het toch voor?!
 
 

1 opmerking:

  1. Ja je ziet niet op die diertjes te wachten, die lekker in de kleding gaat zitten, dat van het krantepapier wist ik niet thnxx
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen